Opt decese cauzate de AH1N1 în țara noastră

329
Opt decese cauzate de AH1N1 în țara noastră - 52532047ef2fd6ca1051fed4b3b6086f.jpg
Numărul deceselor cauzate de contractarea virusului gripal AH1N1 din țara noastră este în creștere. Vineri, Ministerul Sănătății a anunțat că alți doi pacienți confirmați cu gripă nouă au murit. Astfel, numărul îmbolnăvirilor soldate cu deces a crescut la opt.
De asemenea, conform datelor centralizate de minis-terul de resort, numărul cazurilor confirmate cu AH1N1 a ajuns la 3.660, după ce vineri au fost confirmate 109 îmbolnăviri. Dintre acestea, un caz nou a fost confirmat și în Constanța, numărul total al pacienților cu gripă nouă din județul nostru ajungând la 44. Dr. Mihaela Dinisov, director adjunct al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța, a precizat că este vorba de un adult, contact al unui caz confirmat anterior. "Are o formă ușoară de boală, nu prezintă probleme", a afirmat specialistul.
Pe de altă parte, starea de sănătate a constănțeanului de 45 de ani, internat în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, este neschimbată. Bărbatul, diagnosticat cu bronhopneumonie și obezitate, a contractat virusul gripal de la un apropiat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 05 Decembrie 2009
Stire din Sănătate : Cariile sunt expresia bolilor de care suferim
Pagina a fost generata in 1.7118 secunde