Ozonoterapia, inamicul numărul unu al celulitei

1722
1
Ozonoterapia, inamicul numărul unu al celulitei - fab4fd725511924faa4daab64a353415.jpg
Terapia cu ozon sau ozonoterapia reprezintă un tratament medical revoluționar, cu efecte pe termen lung și acțiuni vindecătoare remarcabile. Terapia și-a dovedit eficiența în numeroase domenii medicale, dar este folosită cu succes și în segmentul cosmetic, pentru tratamentele împotriva îmbătrânirii.

Pornind de la faptul că la originea oricărei afecțiuni se află oxigenarea insuficientă la nivel celular, tratamentul bazat pe un amestec de oxigen și ozon face "reparația" din interior, reducând zona afectată și inflamația. În cosmetică, ozono-terapia curăță porii capilarelor și elimină grăsimile din organism. De asemenea, mezoterapia cu ozon și oxigen reduce ridurile și elimină petele de pe suprafața pielii. Procedeul constă în injectarea cu ozon-oxigen a pielii.
"Oxigenul ne ajută să trăim. Acum, ne ajută și să ne vindecăm. Una dintre cele mai noi și de succes metode occidentale de tratament, oxigen-ozono-terapia, este la îndemâna constănțenilor. Se pleacă de la premiza că la baza oricărei afecțiuni stă o insufi-cientă oxigenare", precizează dr. Ionica Ciortan, medic medicină generală.
Terapia oxigen-ozon constituie o metodă naturală de vindecare ce exploatează proprietățile celor două gaze. Printr-o amestecare perfectă se pot neutraliza toxinele acumulate de-a lungul timpului în interiorul corpului, se pot reduce inflamațiile, se reglează pH-ul, se activează circulația sângelui. Amestecul oxigen-ozon poate fi administrat atât local, cât și sistemic, în întreg organismul.
Ozonoterapia estetică constă într-o baie de ozon - oxigen care provoacă transpirația la rece, cu efecte rapide în eliminarea celulitei, a retenției hidrice, reducerea depozitelor de grăsime, întărirea tonusului muscular, tratarea problemelor articulare și a eczemelor. Terapia curăță porii capilarelor și elimină metalele grele și grăsimile din organism. Pentru persoanele care suferă de dermatoze, eczeme și pete, poate avea efectul unei cure pe termen lung.
"Zonele inestetice ale pielii apărute odată cu celulita sunt provocate de lipsa de oxigenare a țesuturilor pielii. Băile terapeutice în amestecul de oxigen - ozon acționează în spațiul închis, făcând ușoară absorbția în piele a ozonului. Odată pătruns în organism, acesta distruge învelișul țesutului adipos și facilitează arderea și eliminarea prin transpirație", explică dr. Ionica Ciortan, care practică ozonoterapia în Institutul Spa Hera Body Care.
Deși privită cu suspiciune la început, terapia cu ozon câștigă din ce în ce mai mult teren, grație unor beneficii asupra organismului uman precum stimularea producerii de neutrofile (celule ale sistemului imunitar), creșterea nivelelor de interferon, TNF alfa, interleukine (substanțe implicate în imunitate), creșterea elasticității globulelor roșii cu oxigenarea consecutivă mai bună a țesuturilor.

Ozonare fără să urci muntele
Ozonarea medicală are aplicații în infiltrații, insuflații, autohemo-transfuzie. Sângele este recoltat, ozonat și apoi reintrodus în vene. Dr. Ionica Ciortan spune că 40 de minute de tratament pe cale venoasă reprezintă echivalentul a două săptămâni de ședere la munte. Ozonoterapia medicală este solicitată în probleme articulare, reumatismale, stres și oboseală cronică, dar și pentru energizarea organismului.
Ozonoterapia este indicată și în artroze, ulcere, arterite, precum și în boli autoimune: lupus, spondilită anchilozantă, scleroză multiplă.

Comentează știrea

untaru54
12 august 2012
eliminarea tesutului adipos

daca eliminarea tesutului adipos se face prin transpiratie e posibil sa te desidratezi?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1792 secunde