Păcăleala produselor organice

424
Păcăleala produselor organice - produseorganice-1346769497.jpg

În ultima perioadă, se face foarte mult lobby pentru produsele organice. Se spune despre ele că, nefiind crescute artificial, cu tot felul de îngrășăminte chimice, sunt mult mai sănătoase. În realitate însă, se pare că nu au proprietăți deosebite, ci doar prețuri astronomice.

Cercetătorii de la Centrul Medical al Universității Stanford, California, consideră că aceste produse nu sunt nici mai nutritive și nici nu vor îmbunătăți sănătatea consumatorului față de legumele și fructele crescute cu pesticide și chimicale. Studiul menționează și că nu au fost găsite dovezi privind lipsa pesticidelor în produsele organice, dar acestea erau la un nivel mai mic.
Autorul cercetării, doctorul Bravata P., explică: "Nu există o diferență prea mare între mâncarea organică și cea tradițională dacă trebuie să iei o decizie privind sănătatea ta".
Studiul a survenit ca urmare a unei analize privind toate studiile efectuate până acum pe cele două tipuri de alimente. Oamenii de știință britanici menționează însă că cercetarea nu a avut rolul de a detecta diferențele reale.
Analiza nu a relevat o diferență notabilă între conținutul de vitamine dintre cele două tipuri de mâncare. De asemenea, nu au fost găsite diferențe între nivelul proteic sau cel al grăsimilor.
Crystal Smith-Spangler, unul dintre cercetătorii de la Stanford, s-a declarat surprinsă de rezultatul studiului.
"Sunt oameni care cred că mâncarea organică este întotdeauna mai sănătoasă și mai nutritivă. Am fost puțin surprinși că nu am descoperit asta", a spus ea.
Doar cu 30 la sută mai puține pesticide au fost descoperite în produsele organice față de cele normale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 05 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Cum scapi de urinarea nocturnă involuntară
Pagina a fost generata in 1.5728 secunde