Pacienții cu atacuri cerebrale, recuperați cu ajutorul unui robot fizioterapeut

334
Un robot revoluționar este folosit cu succes în terapia de recuperare motorie a pacienților care au suferit atacuri cerebrale, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat recent în New England Journal of Medicine, relatează bbc.co.uk.
Pacienții care l-au folosit au beneficiat de o ameliorare a gradului de motricitate a membrelor superioare, chiar dacă au folosit acest dispozitiv la câțiva ani de la producerea accidentelor cerebrale care i-au lăsat cu dizabilități fizice. Cercetătorii americani de la Universitatea Brown din Rhode Island au folosit dispozitivul în cadrul unui program de fizioterapie a cărui durată a fost de trei luni.
Atacurile cerebrale generează dizabilități fizice pe termen lung, pacienții care au suferit accidente vasculare văzându-și limitată capacitatea de mișcare și constatând o slăbire a motricității membrelor lor superioare.
Fizioterapia, începută imediat ce este posibil după producerea atacului cerebral, reprezintă soluția recomandată de medici pentru a maximiza funcțiile motorii recuperate. O persoană care a suferit un atac cerebral are nevoie de serviciile unui fizioterapeut cel puțin o oră pe zi, potrivit recomandărilor National Health Service din Marea Britanie. O posibilă soluție alternativă este acest dispozitiv, care îi ajută pe pacienți să exerseze zilnic diverse mișcări ale membrelor superioare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4422 secunde