Pacienții nu trebuie plimbați de la un spital la altul

136
Pacienții nu trebuie plimbați de la un spital la altul - pacienti-1538637031.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și secretarul de stat din MAI Raed Arafat fac apel la managerii spitalelor din subordinea MS pentru o mai bună coordonare și o reacție rapidă în cazul transferului interclinic al pacienților critici. Sorina Pintea a afirmat că trebuie găsite soluții pentru evitarea disfuncționalităților, astfel încât pacienții să nu fie plimbați între spitale. 


Potrivit unui comunicat de presă, ministrul Sănătății s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență, cei ai Centrului Operativ pentru Situații de Urgență (COSU) și managerii spitalelor aflate în subordinea Ministerului Sănătății. 
"Vreau să găsim împreună soluții pentru evitarea disfuncționalităților. Nu trebuie ca pacienții să fie plimbați între spitale. Pentru un pacient critic orice secundă contează și înseamnă o șansă în plus la viață. Avem cazuri în care pacientul grav nu este preluat din cauza faptului că medicul de gardă nu dorește. Se creează astfel sincope și întârzieri care pot să devină vitale", a declarat ministrul Pintea în timpul întâlnirii.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.3761 secunde