Până la ce vârstă beneficiază studenții de asigurare gratuită de sănătate

1415
Până la ce vârstă beneficiază studenții de asigurare gratuită de sănătate - panalacevarstabeneficiaza-1414508057.jpg

Articole de la același autor

Asigurările sociale de sănătate reprezintă principalul sistem de finanțare a ocrotirii sănătății populației care asigură accesul la un pachet de servicii de bază, cuprinzând servicii medicale preventive și curative, servicii de îngrijire a sănătății, medicamente, materiale sanitare și dispozitive medicale. Există însă și situații în care o persoană nu mai poate avea statutul de asigurat decât dacă își plătește asigurarea de sănătate. În această categorie se încadrează și acele persoane care, deși fac dovada că sunt încadrate într-o formă de învățământ superior, dacă au depășit vârsta de 26 de ani, trebuie să achite, lunar, o sumă care să acopere serviciile medicale de stat.

"Potrivit legii asigurărilor de sănătate, persoanele care sunt înscrise într-o formă de învățământ, dar au depășit vârsta de 26 de ani, nu mai pot beneficia de asigurare de sănătate. Aceștia trebuie să depună, lunar, la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate suma de 50 de lei care le asigură statutul de asigurat.

Persoanele care nu fac dovada calității de asigurat beneficiază de servicii medicale numai în cazul urgențelor medico-chirurgicale și al bolilor cu potențial endemo-epidemic și cele prevăzute în Programul național de imunizări, monitorizarea evoluției sarcinii și a lăuzei, servicii de planificare familială, în cadrul unui pachet minimal de servicii medicale, stabilit prin contractul-cadru", susțin reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Octombrie 2014
Stire din Cetățenești : Drepturile studenților în UE
Luni, 29 Septembrie 2014
Stire din Cultură-Educație : SCANDAL la Universitatea Ovidius
Pagina a fost generata in 1.613 secunde