Concurs Pantofii cu toc de cinci centimetri îmbunătățesc viața sexuală

580

Articole recomandate

Cercetătorii britanici trag un semnal de alarmă pentru doamnele și domnișoarele nedespărțite de tocuri.
Potrivit cotidianului Daily Mail, studiile arată că o treime dintre reprezentantele sexului frumos suferă de diferite afecțiuni cauzate de tocuri, de la simple infecții ale degetelor de la picioare până la serioase leziuni la nivelul ligamentelor.
Problemele majore sunt cauzate de presiunea pe care tocurile înalte o exercită la nivelul gleznei. Cu cât tocurile sunt mai înalte, cu atât presiunea este mai mare. Mai mult, și alte zone, cum ar fi genunchii și spatele, pot fi serios afectate.
O femeie din zece poartă tocuri foarte înalte de cel puțin trei ori pe săptămână, iar studii recente arată că o treime dintre acestea cad/ se rănesc/ își scrântesc glezna din cauza pantofilor. "Purtând tocuri înalte, călcâiele sunt ridicate și împing în față centrul de greutate. Te vezi nevoită să contrabalansezi, venind cu umerii mult pe spate. Astfel, poziția coloanei vertebrale se schimbă, exercitând o presiune ridicată asupra spatelui", explică dr. Mike O’Neill.
O altă problemă gravă o reprezintă leziunile la nivelul tendonului lui Ahile.
Tot mai multe persoane încep să poarte tocuri de la vârste fragede, când sunt încă în creștere. Specialiștii atenționează adolescentele cocoțate pe tocuri: "În timp, riscați să aveți probleme cu spatele și cu șoldurile, din cauza tensiunii exercitate la nivelul coloanei care nu și-a definitivat dezvoltarea".
Pentru a diminua riscurile, puteți opta pentru tocuri ceva mai groase, care să distribuie greutatea corpului.
Dincolo de riscurile mersului pe tocuri, există și vești bune. Cercetătorii italieni susțin că un toc de până la cinci centimetri îmbunătățește viața sexuală. Asta pentru că unghiul de 15 grade pe care îl formează piciorul ridicat pe tocul de cinci centimetri antrenează mușchii pelvieni, cei care joacă un rol esențial în obținerea satisfacției sexuale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6451 secunde