Părinții copiilor hiperactivi prezintă un risc mai mare de a divorța

457
Părinții copiilor care suferă de sindromul ADHD (Deficit de Atenție și Hiperactivitate) sunt de două ori mai expuși riscului unui divorț, înainte ca micuții să împlinească opt ani, potrivit unui studiu apărut în Journal of Consulting and Clinical Psychology.
Rezultatele acestui studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Buffalo, au relevat faptul că 22,7% dintre părinții care au copii ce suferă de hiperactivitate au divorțat înainte ca micuții să împlinească opt ani, față de 12,6% dintre părinții care nu au copii suferind de această afecțiune.
Din totalul adolescenților care au participat la acest studiu, 282 sufereau de ADHD și 206 erau sănătoși.
"Credem că este primul studiu din lume care dovedește cât de mult crește riscul de divorț al părinților din cauza comportamentului perturbator al copilului", a declarat William Pelham, profesor de psihologie și coordonator al studiului.
Pelham a explicat că studiul nu sugerează faptul că un copil suferind de deficit de atenție (ADHD) reușește de unul singur să pună capăt unui mariaj. El a ținut, totuși, să precizeze că "un comportament perturbator al copilului se adaugă altor motive de stres în familie", iar aceste detalii pot să provoace multe conflicte într-o relație, iar aceasta se poate încheia printr-un divorț.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7015 secunde