Patru organizații s-au retras din Coaliția Pacienților

380
Patru organizații s-au retras  din Coaliția Pacienților - headercopac-1315859018.jpg
Patru din cele 12 organizații membre s-au retras din Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC). Este vorba despre Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer, Asociația Națională a Hemofilicilor din România, Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România și Federația Asociațiilor Diabeticilor din România.

Mai mult, în cadrul Adunării Generale ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, a fost desemnat un nou consiliu director. Astfel, funcția de președinte al COPAC a fost atribuită lui Gheorghe Tache (din partea Asociația Transplantaților din România), Iulian Petre a fost desemnat vicepreședinte (din partea Uniunii Naționale a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA - UNOPA), Dan Raican, membru CD COPAC (din partea Asociația Antiparkinson), Aurora Borsan - membru CD COPAC (din partea Societății de Scleroză Multiplă din România) și Costin Gănescu - membru CD COPAC (din partea Asociației Persoanelor cu Thalasemie Majoră din România) sunt membri în cadrul coaliției.

"COPAC va continua activitatea de promovare și apărare a drepturilor pacienților din România și va pune umărul pentru construirea unui sistem sanitar cât mai centrat pe pacient. COPAC va ajuta la dezvoltarea mișcării pacienților din România, sprijinind activitatea tuturor asociațiilor de pacienți. Suntem deschiși colaborării cu toate organizațiile de pacienți și ale structurilor profesionale pentru găsirea celor mai bune soluții la problemele pacienților, precum și pentru convin-gerea autorităților responsabile să ia măsurile adecvate", a declarat Gheorghe Tache, președintele COPAC.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 13 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Lunea suntem în depresie
Luni, 12 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Sarea de masă distruge sănătatea
Luni, 12 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Sfaturi pentru un ten frumos
Pagina a fost generata in 1.6709 secunde