Pepenele roșu - beneficii pentru sănătate

140
Pepenele roșu -  beneficii pentru sănătate - pepenerosu-1369319946.jpg
Pepenele roșu este un fruct provenit tocmai din îndepărtata Africa de Sud, fiind folosit din vechime ca hrană în majoritatea regiunilor din Africa. Inclusiv faraonii Egiptului antic se hrăneau cu dulceața pepenelui roșu.

De aici, el a fost "adoptat" de restul continentelor. Mai întâi s-a răspândit în China, în secolul 10, apoi în Europa, în secolul 13 și în sfârșit în America, trei secole mai târziu.

Pepenele roșu, prin conținutul ridicat de apă, hidratează organismul, fiind un aliat de nădejde în lupta cu temperaturile ridicate de vară. Să nu uităm nici faptul că apa din fructe are beneficii superioare apei plate obișnuite, în ce privește calitatea, proprietățile, absorbția și utilizarea ei de către celulele organismului nostru.

Datorită compoziției sale bogate în apă și electroliți: Na, K, Cl, pepenele roșu stimulează digestia într-un mod natural. Pepenele roșu ajută rinichii să detoxifice organismul.

Prin proprietățile sale diuretice, pepenele roșu scade riscul de hipertensiune. De asemenea, el este un tonic cardiac prin proprietățile antioxidante.

Licopenul conținut de pepenele roșu s-a dovedit a fi un hipocolesterolemiant. Acest compus cu structură biochimică de caroten împiedică acumularea depozitelor de grăsime în ficat.

Adjuvant digestiv care combate constipația

Prin conținutul de apă și fibre naturale, pepenele roșu ajută la hidratarea bolului intestinal. Mai mult decât atât, fibrele ajută la stimularea peristaltismului (mișcările intestinelor), favorizând eliminarea conținutului intestinal.

Puteți consuma pepene roșu dimineața, pe stomacul gol, pentru a vă bucura de toate beneficiile acestuia asupra sistemului digestiv.

Pepenele roșu conține numeroși antioxidanți, cei mai importanți fiind beta-carotenul și vitamina C, dar și licopenul. Licopenul este studiat pentru proprietățile sale anti-cancerigene, în cancerul mamar și de endometru. Licopenul activează anumite enzime cu rol cheie în distrugerea celulelor cancerigene. Mai mult, el anihi-lează radicalii liberi, compuși toxici responsabili de distrugerea membranelor celulare.

(sursa: www.garbo.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.441 secunde