Periajul agresiv distruge smalțul dinților

437
Periajul agresiv distruge smalțul dinților - 3dbaf4b9020576df8f8505b50e4853a4.jpg

Articole recomandate

O treime din cei 700 de stomatologi chestionați de Academia de Stomatologie Generală din Marea Britanie consideră că alimentația reprezintă principalul factor care provoacă sensibilitate dentară, urmat de tehnica de periaj - se arată în publicația britanică WebMD.
Potrivit dr. Van B. Hayward, profesor la Școala de Stomatologie și Colegiul Medical din Georgia, periajul agresiv poate afecta smalțul dintelui și gingiile. "În cazul eroziunii smalțului sau al retragerii gingivale, dentina rămâne descoperită. Dentina face legătura cu anumiți nervi și astfel dintele rămâne vulnerabil la anumite senzații, precum durerea"
Pentru a preveni sensibilitatea dentară (nervii sunt afectați și apar dureri la nivelul dinților, la contactul cu alimente și băuturi calde sau reci), tehnica de periaj folosită este foarte importantă. În consecință, este bine să optați pentru o periuță cu peri moi, iar ca metodă, specialiștii recomandă "tehnica ruloului": mișcări circulare, executate din articulația mâinii, cu periuța așezată la 45 de grade pe suprafața dinților, nu perpendicular. Periajul trebuie să dureze cel puțin trei minute.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6627 secunde