Pericolul din spatele energizantelor

477
Pericolul din spatele energizantelor - energizant-1349477209.jpg
De câte ori aveți de gând să cumpărați o cutie de băutură energizantă, gândiți-vă de două ori înainte. Medicii avertizează că în spatele senzației de înviorare pe care o dau se ascund efecte devastatoare pentru sănătate. De la creșterea rapidă a ritmului cardiac, spasme musculare, insomnii, amețeli și senzație de vomă și până la creșterea presiunii arteriale, consumul de energizante face mai mult rău decât bine. 


Conform medicului Hans-Peter Kubis, expert în nutriție, "combinația alcool - zahăr - cofeină poate păcăli creierul în a crede că se simte plin de energie, în timp ce restul corpului trebuie să se adapteze la efectele negative pe care aceste substanțe le au asupra corpului, care uneori pot duce chiar la moarte".

O organizație care se ocupă de monitorizarea consumului de substanțe care afectează activitatea și sănătatea mentală din SUA a realizat un raport din care reiese că, în 2009, s-au înregistrat nu mai puțin de 13.114 internări datorate consumului de energizante, informează Mediafax. Se pare că tot mai multe persoane preferă să consume băuturi energizante în detrimentul odihnei, a exercițiului fizic și a unei alimentații sănătoase, elemente ce produc substanțe naturale care produc energie în organism. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.259 secunde