Periuța de dinți, colecție impresionantă de bacterii

284
Periuța de dinți, colecție impresionantă de bacterii - eba9811b71629affaffdfda41a6720a2.jpg
Aproximativ 45 la sută din olandezii care se spală pe dinți cred că își curăță bine dantura în fiecare zi, însă, în realitate, ei nu fac decât să răspândească milioane de bacterii, prin intermediul periuței de dinți.
Potrivit unei analize elaborate de Institutul de Cercetare TNO, este vorba în cazul acestui procentaj de persoanele care își spală dinții cu aceeași periuță mai mult de trei luni de zile. Situațiile în care unele persoane folosesc aceeași periuță de dinți un an de zile sau chiar mai mult nu sunt nici ele o excepție, conform romedic.ro
În ce privește igiena periuței de dinți, lucrurile stau neobișnuit de prost în Olanda, spun cei de la TNO, care au realizat acest studiu la cererea unui producător important de paste și periuțe de dinți. Periuțele de dinți folosite mai mult de trei luni de zile devin o crescătorie de bacterii, afirmă studiul. Analiza a mai demonstrat și existența unei medii de șapte milioane de potențiali agenți patogeni pe fiecare periuță de dinți.
Medicii dentiști și specialiștii în igiena orală recomandă deja de mai multă vreme schimbarea periuței de dinți după trei luni, din cauza riscurilor pentru sănătate. Multe persoane nu fac însă acest lucru și decid cumpărarea unei noi periuțe abia după ce cea veche s-a uzat și lasă peri în gură.
De remarcat este și faptul că 70 la sută din persoane sunt de părere că se pot îmbolnăvi din cauza unei periuțe de dinți vechi. Pe lângă streptococi și mucegaiuri, pe periuțele de dinți poate fi întâlnită și bacteria Escherichia Coli, ceea ce sugerează, potrivit cercetătorilor, o posibilă contaminare din mediul ambiant. E.coli se întâlnește în intestinul mamiferelor, printre care și omul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4446 secunde