Periuţe de dinţi din plastic sau din bambus? Care sunt mai bune

217
Periuţe de dinţi din plastic sau din bambus? Care sunt mai bune - periute-1675431272.jpg

Articole de la același autor

La ora actuală, în magazine, există clasicele periuțe de dinți din plastic sau modele noi din bambus. Acestea din urmă au câștigat popularitate deoarece sunt considerate prietenoase cu mediul. Este clar, cele din plastic sunt cea mai folosită opțiune. Problema este faptul că impactul lor asupra mediului nu a fost stabilit. Deoarece este necesară înlocuirea la fiecare trei luni, acestea reprezintă o sursă importantă de deșeuri. Ca răspuns la această problemă, au apărut opțiuni care încearcă să reducă daunele, precum periuțele din bambus. Periuțele din plastic sunt accesibile și ușor de găsit oriunde. În plus, dezvoltarea de noi modele permite adaptarea acestora la caracteristici sau probleme dentare specifice.

Din păcate, după cele trei luni, ele se deteriorează, motiv pentru care se recomandă aruncarea periuțelor folosite. Prin urmare, produc mult gunoi, şi, de obicei, și ambalajul este din plastic. Cercetătorii au stabilit că aceste materiale plastice au nevoie de cel puțin 75 de ani pentru a se descompune şi foarte mult timp să se degradeze.

Periuțele de dinți din bambus, în schimb, au aceeași eficiență atunci când vine vorba de îndepărtarea plăcii bacteriene. Ele au un mâner robust din bambus, una dintre plantele cu cea mai rapidă creștere din lume. În ceea ce privește perii, există diferite opțiuni. În prezent, există câteva mărci comerciale ale căror peri sunt tot din nailon sau din acest material combinat cu uleiuri vegetale sau cărbune binchotan. În schimb, opțiunile cu peri din bioplastic fac periuțele 100% degradabile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2811 secunde