Perna, esențială pentru șira spinării

522
Perna oferă sprijinul necesar pentru șira spinării și pentru gât, dar și o senzație de confort în timpul somnului. Perna pentru cap este creată pentru a menține poziția naturală a șirei spinării. Dacă perna este prea înaltă, atunci când dormi pe lateral sau pe spate, gâtul este îndoit anormal, provocând o întindere a gâtului și a umerilor. De asemenea, această poziție poate să obstrucționeze respirația, iar de aici și până la sforăit nu este decât un pas. O înălțime optimă este între 10 -15 cm.
Atunci când dormi pe spate, perna trebuie să susțină curbarea naturală a coloanei cervicale, oferind un suport optim pentru cap, gât și umeri. În această poziție, înălțimea pernei ar trebui să fie mai mică decât pentru poziția laterală. Dacă adaugi perne și sub genunchi, obții, în sfârșit, o poziție confortabilă.
Dacă preferi să dormi pe burtă, perna aleasă ar trebui să fie foarte joasă ori chiar inexistentă. Capul se poate rezema direct pe saltea, pentru a te asigura că poziția sa este sănătoasă. Când dormi astfel, este util să îți pui sub burtă o pernă foarte joasă, care te va asigura de menținerea în bună formă a coloanei vertebrale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8712 secunde