Persoanele cu grupa de sânge AB sunt mai predispuse la pierderi de memorie

135
Persoanele cu grupa de sânge AB sunt mai predispuse la pierderi de memorie - grupadesange2-1631803414.jpg

Articole de la același autor

Persoanele cu grupa de sânge AB ar putea prezenta un risc mai crescut de a suferi de probleme cognitive la bătrânețe, sugerează un studiu al cercetătorilor americani. La ora actuală, circa 4% din populația lumii are grupa de sânge AB, iar un studiu al cercetătorilor americani sugerează că ar putea exista o legătură între această grupă sangvină rară și instalarea, în a doua parte a vieții, a tulburărilor cognitive, comparativ cu celelalte grupe de sânge, potrivit bbc.co.uk.

O echipă de la Colegiul de medicină de la Universitatea din Vermont, Burlington, a analizat informații despre aproximativ 30.000 de persoane cu vârsta de peste 45 de ani, din Statele Unite. Experții au identificat 495 de persoane în cazul cărora au apărut probleme în gândire și pierderi de memorie- tulburări cognitive ¬- în timpul celor trei ani cât a durat studiul.

Persoanele cu probleme au fost comparate cu alți 587 de voluntari care nu prezentau tulburări cognitive.

Dintre cei 495 de voluntari cu probleme de memorie, 6% aveau grupa sangvină AB, procent mai mare decât valoarea de 4% din populația generală. Totodată, voluntarii cu grupa AB au prezentat un risc cu 82% mai mare de a avea dificultăți de memorie, limbaj și atenție, ce pot fi un semnal referitor la instalarea demenței. Studiul susține ideea că a avea o anumită grupă de sânge, cum ar fi O, presupune un risc mai scăzut în ce privește bolile cardiovasculare, lucru care oferă o mai bună protecție a creierului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8391 secunde