Persoanele vârstnice, predispuse la boli neurologice, după Covid

278
Persoanele vârstnice, predispuse la boli neurologice, după Covid - persoanelevarstnice-1634131427.jpg

Articole de la același autor

Medicii neurologi spun că virusul Sars- Cov-2 provoacă, în unele cazuri, simptome neurologice, dar și o serie de complicaţii la nivelul creierului.

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea susține că această infecție rămâne în creier chiar și la multă vreme de la vindecare și că există un risc crescut de accident vascular cerebral după infecția Covid, la persoanele vulnerabile. El afirmă că există ipoteze că noul coronavirus s-ar putea infiltra şi afecta în mod direct sistemul nervos central.

„În luna martie, au apărut numeroase rapoarte şi statistici ce menţionau faptul că pacienţii purtători ai acestui virus au început să îşi piardă mirosul (anosmie), un semn cheie de detectare a infecţiei, arătând, astfel, că virusul afectează 100% căile nervoase, deci, transmitere la nivel olfactiv şi apoi cerebral. Mulţi pacienţi cu Covid-19 au ajuns la spital dezorientaţi sau cu stare de confuzie, cu ameţeli, dureri de cap sau chiar convulsii, au remarcat medicii chinezii, care au observat la aceşti bolnavi şi tulburări ale gustului sau mirosului. Potrivit studiului, pacienţii mai în vârstă, dintre care mulţi şi cu alte boli cronice, au fost cu cel mai mare risc de-a avea probleme neurologice legate de această boală”, a adăugat specialistul. Potrivit doctorulzilei.ro, în general, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani care trec prin Covid, au după aceea accidente vasculare. Alții, în schimb, au evoluat spre sindroame neurologice de diferite forme, degradare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5205 secunde