Peste 1.600 de medici au plecat din țară, doar anul acesta

240
Peste 1.600 de medici au plecat din țară, doar anul acesta - peste1000demediciauplecatdintara-1351622200.jpg
Sistemul sanitar din Ro-mânia se confruntă cu două mari probleme: lipsa persona-lului din toate unitățile medi-cale și fondurile insuficiente. Aceste două probleme au fost puse în discuție de către subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat, în cadrul conferinței Health Forum - Finanțarea sistemului de sănătate. 

"Nu avem bani pentru cele 400 de spitale din România, așa că în primii doi ani să se aloce finanțe pentru echipamente, în special pentru cele din linia întâi, iar doi ani pentru cele care rezolvă probleme strict județene, iar alți doi ani pentru cele care rezolvă probleme de sănătate locală. În paralel, se vor derula și inves-tiții ale autorităților locale", a spus Arafat. 

Problema resurselor umane pusă în discuție de subsecretarul de stat face referire și la plecarea în masă a medicilor în afara țării. 

"Mulți medici pleacă și din cauza sistemului care nu îi lasă să își dezvolte cariera. În 2007, rata de părăsire a siste-mului de rezidențiat la Medicina de Urgență era de 80%" , a explicat Arafat. 

Valeriu Zgonea, președin-tele Camerei Deputaților, a declarat, în cadrul aceleiași conferințe, că numai anul acesta au plecat din țară peste 1.600 de medici. O soluție pentru haosul din sistemul de sănătate ar fi inițierea unor programe de educare pentru rezidenți, a mai precizat Arafat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Octombrie 2012
Stire din Sănătate : Taxa pentru rezidențiat a fost redusă
Pagina a fost generata in 2.7753 secunde