Peste 750 de cupluri au solicitat gratuit fertilizarea in vitro

975
În primele cinci luni de funcționare ale Programului de fertilizare in vitro și transfer embrionar au fost realizate 171 de proceduri de fertilizare in vitro.
Din luna iulie și până în noiembrie 2011, 761 de cupluri au depus dosare pentru a beneficia, gratuit, de o procedură de fertilizare in vitro în cadrul acestui program lansat anul acesta de către Ministerul Sănătății.
Potrivit unui comunicat transmis de minister, din totalul dosarelor depuse, 579 au fost aprobate, iar 171 de proceduri au fost deja efectuate în cele opt clinici din toată țara înscrise în program.
Bugetul proiectului de fertilizare in vitro se ridică la suma de 4 milioane de lei, informează Ministerul Sănătății.
Beneficiarii primesc bani pentru o singură procedură de FIV, în două etape. În primă fază sunt acordați 4.920 lei după realizarea procedurii de fertilizare, iar apoi cuplurile primesc încă 1.230 lei doar dacă procedura are succes și se finalizează cu o sarcină, urmată de naștere.
Clinicile admise, până la această dată, pentru a derula programul Ministerului Sănătății se află în București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Brașov și Sibiu, iar lista unităților care se pot înscrie în program rămâne deschisă. Mai mult, programul de fertilizare in vitro va continua și în anul 2012 și va fi extins prin includerea a încă două clinici de specialitate din București și Craiova.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 14 Decembrie 2011
Stire din Sănătate : Micuțul David are nevoie de ajutorul tău
Miercuri, 14 Decembrie 2011
Stire din Sănătate : Gripa pune în pericol sarcina
Miercuri, 14 Decembrie 2011
Stire din Sănătate : Constanța va avea spital de TOP
Marţi, 13 Decembrie 2011
Stire din Sănătate : Gripa poate provoca avortul spontan
Pagina a fost generata in 1.6018 secunde