Petele albe de pe unghii nu apar din cauza lipsei de calciu

276
Petele albe de pe unghii nu apar din cauza lipsei de calciu - pete2-1655208670.jpg

Articole de la același autor

Uneori, unghiile sunt acoperite de pete mici și albe și aveți impresia că, de fapt, cauza acestei probleme este lipsa de calciu. Din păcate, de foarte multe ori, nu aceasta este cauza, ci altele sunt motivele. Potrivit specialiștilor, petele albe de pe unghii poartă numele de leuconichie. Spre deosebire de ceea ce mulți dintre voi cred, lipsa de calciu nu se numără printre factorii declanșatori. În principiu, petele albe de pe unghii pot apărea subit și pot dispărea la fel de repede. Leuconichia poate fi de patru tipuri.

Cea punctată presupune apariția unor pete mici pe toată suprafața unghiei. Acest tip de leuconichie apare, de obicei, în timpul copilăriei din cauza lezării minore, dar repetate a unghiilor.

Forma striată, în schimb, presupune apariția unor linii paralele sau transversale. Acest tip de leuconichie este mai frecvent în rândul femeilor, principala cauză fiind manichiurile agresive, dar și chimioterapia este o cauză posibilă a leuconichiei striate. În ceea ce privește forma parțială a boli, acest tip de leuconichie afectează doar o parte specifică a unghiei.

În general, petele apar pe capătul superior al unghiilor. Ultimul tip, cel total, implică întreaga unghie, care va avea un aspect albicios, aproape omogen. Acest tip de leuconichie este rar și se declanșează la naștere sau la o vârstă fragedă. În majoritatea cazurilor, problema este ereditară. În același timp, medicii sunt de părere că petele albe de pe unghii pot fi asociate și cu lipsa de zinc, dar în niciun caz nu sunt consecința carenței de calciu. Cert este că această problemă este, într-adevăr, cauzată de lipsa unui anumit nutrient. De asemenea, leuconichia poate fi cauzată și de diverse probleme de sănătate, inclusiv: psoriazis, ulcer peptic, colită ulcerativă, nefrită. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7704 secunde