Pielea bebelușilor necesită o îngrijire foarte atentă

201
Pielea bebelușilor necesită o îngrijire foarte atentă - piele1-1644596464.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă sunt mititei, asta nu înseamnă că pielea lor nu are nevoie de îngrijire. Ba, dimpotrivă, îngrijirea pielii nou-născuților este extrem de importantă. În principiu, pielea copiilor sănătoși formează o barieră rezistentă de protecție, care continuă să se dezvolte cel puțin în primul an de viață. În consecință, susceptibilitatea la uscăciune și iritație din cauza factorilor externi este mai mare decât la alte vârste. Din acest motiv, prea multă căldură sau prea mult frig poate declanșa reacții alergice.

De asemenea, anumite produse de curățare pot produce o reacție agresivă în contact cu pielea bebelușilor. Tocmai de aceea, este esențial ca produsele de curățare și hidratare pentru copii să fie bine tolerate și să nu modifice stratul cornos (stratul exterior al epidermei). Mai mult decât atât, după naștere, pielea este sensibilă și expusă la factori care pot determina distrugerea barierei cutanate. Acești factori includ: salivă, secreții nazale, urină, fecale (inclusiv enzime fecale), murdărie.

Din cauza expunerii zilnice la acești factori, este esențial să existe o curățare optimă a pielii și o protecție adecvată a barierei cutanate a bebelușului. Pentru aceasta, se recomandă punerea în practică a câtorva sfaturi ale specialiștilor. Înainte de toate, este indicată utilizarea săpunurilor alcaline, care determină o creștere tranzitorie a pH-ului și predispune bebelușul la infecții și iritații. Din acest motiv, mai potrivite sunt săpunurile neutre sau cu un conținut scăzut de acizi, fără parfum, în doze minime. De asemenea, în primele două săptămâni, spălați bebelușul ușor și numai cu apă caldă. Rețineți un lucru! Temperatura excesivă, utilizarea intensă a săpunurilor și băile prea dese sau prea lungi, printre altele, contribuie la uscarea pielii (dermatită iritativă), arată diferite studii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9391 secunde