Prea mult zahăr şi multe E-uri în biscuţii cu cremă din magazine

189
Prea mult zahăr şi multe E-uri în biscuţii cu cremă din magazine - preamultzahar-1629033658.jpg

Articole de la același autor

Unul dintre dulciurile preferate ale copiilor sunt biscuiţii. Însă trebuie să avem mare grijă ce sortimente alegem pentru cei mici, căci o mare parte din produsele de pe piaţă conţin ingrediente nesănătoase.

Astfel, potrivit unui studiu recent realizat de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România privind calitatea biscuiţilor cu cremă vânduţi în super şi hipermarketuri, în compoziţia produselor se află cantităţi uriaşe de zahăr, agenţi de afânare, emulsifianţi, conservanţi, acidifianţi.

Analiza trage un semnal de alarmă asupra pericolelor pe care zahărul adăugat în alimentele destinate copiilor cu vârste mici îl are asupra sănătăţii acestora. În primul rând, se produce dereglarea metabolismului calciului, iar copiii se îmbolnăvesc din această cauză şi au dinţii stricaţi de timpuriu. Studiile arată că zahărul adăugat în timpul preparării produselor destinate copiilor (monozaharidele şi dizaharidele) reprezintă cauza numărul unu în apariţia cariilor.

Tot zahărul este responsabil şi de apariţia obezităţii. Alarmant este şi conţinutul ridicat de aditivi alimentari, care pot declanşa dereglări importante în organismul copilului. (A.P.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7227 secunde