Premieră: operații laparoscopice, asistate robotic, la noi în țară

112
Premieră: operații laparoscopice, asistate robotic, la noi în țară - operatiebun-1487086890.jpg

Articole de la același autor

Primele intervenții chirurgicale urologice laparoscopice, asistate robotic, s-au realizat la Spitalul Universitar Militar Central "Dr. Carol Davila", în cadrul proiectului de cercetare medicală cu tema "Studiu comparativ – chirurgia robotică versus abordarea clasică a patologiilor onco-uro-genitale".

Potrivit unui comunicat al SUUMC, intervențiile chirurgicale au decurs fără probleme și complicații intra și post-operatorii, pacienții aflându-se într-o stare generală foarte bună, echilibrați hemodinamic și respirator, fapt ce le-a permis începerea, sub supravegherea medicală de specialitate, a programului de mobilizare și alimentare.

Intervențiile au fost realizate de colonelul medic dr. marius Dinu, șef al Secției de Urologie, și de maiorul dr. Victor Mădan, ambii fiind atestați, la începutul acestui an, pentru operarea cu sistemul chirurgical robotic da Vinci.

Față de alte metode chirugicale laparoscopice/clasice, intervenția asistată robotic conferă nenumărate avantaje pentru pacient: scăderea ratei de complicații datorită preciziei crescute; reducerea timpului de spitalizare, a pierderilor de sânge intra și post-operator și, implicit, a necesarului de transfuzie, a durerii post-operatorie și a disconfortului, a riscului de infecție, toate acestea convergând spre optimizarea timpilor de recuperare pentru realizarea reinserției în viața socio-profesională.

Sursa: agerpres.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1764 secunde