Prepară-ți crema de hidratare pentru mâini chiar la tine acasă!

509
Prepară-ți crema de hidratare pentru mâini chiar la tine acasă! - crema-maini-1708437804.jpeg

Articole de la același autor

Pe timpul sezonului rece, când frigul este insuportabil, nu ai nevoie doar de mănuși pentru protejarea mâinilor, ci și de tratamente de hidratare folosite acasă. De aceste tratamente ai nevoie și vara. Pentru a îți fi mai ușor să îți protejezi mâinile, dermatologii recomandă câteva rețete de creme de mâini cu efect terapeutic pe care le poți prepara singură, acasă.

Pielea mâinilor poate fi supusă la stresuri zilnice, cum ar fi expunerea la apă, detergenți, frig, căldură și alte substanțe iritante. De aceea, e bine să se utilizeze creme de mâini care să ajute la protejarea pielii.

Pentru protejare eficientă, poți prepara crema de mâini cu ulei de cocos, unt de shea și cacao. Ai nevoie de o lingură cu unt de cocos, o linguriță cu unt de cacao și o linguriță de unt de shea. La final, îți mai trebuie ulei de migdale dulci sau jojoba și câteva picături cu un ulei esențial la alegere. Amesteci cele trei unturi și le pui la topit într-un vas, la foc mic. După topire, le dai la o parte de la sursa de căldură. Adaugi o linguriță de ulei lichid de migdale dulci sau jojoba, precum și 8 picături de ulei esențial după preferință (mentă, trandafir, vanilie etc.). Poți adăuga, dacă ai la îndemână, și puțin gel de aloe vera. Ideal e să folosești crema în una-două zile, și să o ții la rece. Altfel, ai nevoie să adaugi conservanți cosmetici din comerț și să o depozitezi într-un borcan care se închide bine.

Potrivit specialiștilor, minuni poate face și crema de mâini cu unt de shea și ulei de floarea soarelui. Ai nevoie de trei linguri de unt de shea, o linguriță de ulei de floarea-soarelui și 20 de picături de ulei esențial cu arome la alegere. Poți combina, de exemplu, 10 picături de ulei de lavandă cu 10 picături de ulei de flori de portocal, sau 10 picături de ulei de vanilie cu 10 picături de ulei de migdale. Amesteci untul de shea cu uleiul de floarea-soarelui și le lași la frigider timp de o jumătate de oră, pentru solidificare. Folosești apoi un tel sau un mixer pentru a le amesteca din nou, ca să obții o consistență cremoasă. Adaugi picăturile de ulei esențial și ai obținut o cremă de mâini hrănitoare și aromată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5532 secunde