Prima operație laparoscopică 3D din România

302
Prima operație laparoscopică 3D din România - primaoperatie3ddinromania-1351785900.jpg
1 noiembrie a adus o nouă reușită în lumea medicală. O echipă de chirurgi condusă de dr. Cătălin Copăescu, specialist în chirurgia obezității, a realizat prima operație 3D din țară.


Tehnologia de ultimă generație 3D este o metodă minim invazivă care reduce perioada de convalescență și grăbește vindecarea. În acest fel, pacientul se poate întoarce la activitățile curente la scurt timp după intervenție. Această tehnologie presupune introducerea unor camere video în abdomenul pacientului, care permit vizualizarea organelor bolnave cu ajutorul imaginilor tridimensionale. 

"Efectuarea intervențiilor chirurgicale în condițiile în care imaginile sunt foarte clare, cu o înțelegere superioară a anatomiei, va conduce la creșterea eficientei actului chirurgical, cu consecințe precum creșterea acurateței și scăderea ratei complicațiilor", a declarat dr. Cătălin Copăescu. 

Imaginile din sala de operație au putut fi urmărite de medici cu ajutorul unor ochelari speciali, acestea fiind proiectate pe niște ecrane 3D. La eveniment, a participat și președintele Academiei de Științe Medicale, prof. dr. Irinel Popescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5292 secunde