Prima răceală a bebelușului. Cum o tratăm

129
1
Prima răceală a bebelușului. Cum o tratăm - primaraceala-1410092241.jpg

Articole de la același autor

Prima răceală va da întotdeauna emoții proaspetelor mămici, care trebuie să știe că unui bebeluș nu i se pot administra la voia întâmplării orice fel de medicamente. Pentru a putea, totuși, apela la ajutorul medicului, trebuie mai întâi să recunoașteți simptomele răcelii unui bebeluș: nas înfundat, lipsa poftei de mâncare, secreții nazale, stare de agitație, febră sau respirație dificilă.

În primul rând, trebuie reglat nivelul de umiditate din camera copilului, pentru a înlătura din start crearea unui mediu propice microbilor. Apoi, cu răbdare, mama va desfunda nasul copilului cu câteva picături de ser fiziologic sau apă salină, folosind o pipetă. Pentru febră, se pot administra medicamente antitermice, special create pentru această vârstă.

Nu uitați că febra îl poate deshidrata, deci micuțul are nevoie de ceai și chiar apă, dacă a trecut de șase luni, însă cantitățile nu trebuie să depășească 100 de ml pe zi. Dacă simptomele persistă și copilul se simte din ce în ce mai rău, nu ezitați să vă adresați medicului pediatru. 

Comentează știrea

Dezinformarea
8 septembrie 2014
Cine spune asta

"Nu uitați că febra îl poate deshidrata, deci micuțul are nevoie de ceai și chiar apă, dacă a trecut de șase luni, însă cantitățile nu trebuie să depășească 100 de ml pe zi." Cum bai tata sa bea doar 100 ml pe zi??? Nu esti normal? Trebuie sa bea cel putin cateva sute de ml mai ales cand este bolnav/deshidratat daca nu vrei sa aiba probleme!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 06 Septembrie 2014
Stire din Sănătate : Cum se tratează "traumatismele" oftalmologice
Vineri, 05 Septembrie 2014
Stire din Sănătate : Un nou tratament pentru hepatita C
Pagina a fost generata in 1.2782 secunde