Primul capitol al Legii Sănătății intră în dezbatere publică

299
Ministerul Sănătății a anunțat, ieri, că primul capitol din Legea privind reforma sistemului sanitar va intra în dezbatere la sfârșitul acestei săptămâni. Capitolul se referă la organizarea și funcționarea spitalelor publice și a fost elaborat în urma propunerilor rezultate din dezbaterile organizate la începutul acestui an. Noul act normativ va fi postat pe pagina de internet a ministerului, www.ms.ro, la secțiunea Forum Reforma în Sănătate. 
Potrivit documentului, spitalele se vor putea reorganiza ca instituții nebugetare, de exemplu fundații cu un singur membru fondator(actualul administrator). Această formă de organizare ar putea permite descentralizarea reală și introducerea conceptului de autonomie instituțională în administrarea spitalelor.
"Chiar dacă vom da posibilitatea unităților medicale să se reorganizeze sub formă de fundații, se va menține caracterul de spital public. Astfel, unitățile nou înființate nu vor putea fi înstrăinate și vor rămâne în proprietatea statului sau a autorităților publice locale", a menționat Ritli Ladislau, ministrul Sănătății. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.614 secunde