Pro sau contra vaccinare? Ce vor de fapt românii

197
Pro sau contra vaccinare? Ce vor de fapt românii - vaccinarecopii-1493802103.jpg

Articole de la același autor

Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES a realizat un sondaj pentru a evalua percepțiile publice față de prevederile proiectului legii vaccinării supus dezbaterii, dar și opiniile populației cu privire la subiectul imunizării copiilor.

Dacă ar avea un nou-născut, 94% dintre participanții la studiu ar alege să îl vaccineze conform schemei naționale de vaccinare și 5% ar alege să nu facă acest lucru. Informații cu privire la calendarul de vaccinare, beneficiile și riscurile vaccinurilor și le-ar lua cea mai mare proporție dintre respondenți de la medicul de familie (64%), medicul pediatru sau alți specialiști (30%). Procentul bărbaților, intervievaților din mediul rural și a celor care locuiesc în Moldova care s-ar informa de la medicul de familie e mai mare comparativ cu cel al femeilor și al celor din alte regiuni ale țării care ar face acest lucru; în schimb, femeile, respondenții din mediul urban și cei care locuiesc în sudul țării s-ar informa mai degrabă de la alți medici. În plus, pe măsură ce crește nivelul de educație al respondenților, aceștia preferă în proporții mai mari să se informeze cu privire la vaccinuri de la medici pediatri sau alți medici decât cei de familie.

92% dintre intervievați au auzit de epidemia de rujeolă din România. Principala cauză a epidemiei, din perspectiva participanților la cercetare, este nevaccinarea (43%); totuși, 28% dintre respondenți nu știu sau nu răspund atunci când sunt întrebați care ar fi, în opinia lor, cauza epidemiei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3444 secunde