Probleme cu pancreasul? Țineți legătura cu medicul gastroenterolog!

208
Probleme cu pancreasul? Țineți legătura cu medicul gastroenterolog! - pancreas-1622745284.jpg

Articole de la același autor

Din păcate, majoritatea afecțiunilor grave de pancreas nu prea au simptome. Tocmai de aceea, dacă aveți în familie membri care suferă de astfel de boli, țineți legătura cu medicul gastroenterolog. Acesta vă va recomanda teste sanguine și imagistice și tot ce are nevoie o astfel de persoană. În primul rând, se recomandă o ecografie pentru pancreas, iar dimineața, după pauza alimentară din timpul nopții, este momentul ideal pentru aceasta, întrucât structurile abdomenului se văd perfect.

Se pare că, dacă pacientul mănâncă, se golește colecistul și pereții arată cam la fel. În plus, în conținutul intestinal apar și gaze care încurcă foarte mult în explorarea ecografică a zonelor în care se află ganglioni, ai vaselor.

Partea bună a lucrurilor este că investigația, care nu doare și durează mai puțin de jumătate de oră, vizualizează bine pancreasul, organ ce poate dezvolta boli severe. Trebuie precizat că pancreasul are, de fapt, două funcții. O parte secretă fermenți, care participă la digestie. O altă parte aparține sistemului endocrin și secretă, în principal, insulina. Bolile severe afectează, în proporție de peste 90%, partea care participă la digestie. Dacă leziunile periculoase sunt aproape de vezicula biliară sau colecist, apar simptome. Pacienții au, însă, un simptom revelator, adică îngălbenirea tegumentelor și ochilor care sigur alarmează și atunci se duc mai repede la medic. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2664 secunde