Probleme cu tranzitul? Scăpați de ele cu ajutorul alimentației

234
Probleme cu tranzitul? Scăpați de ele cu ajutorul alimentației - problemelecutranzitul-1625171322.jpg

Articole de la același autor

Aveți probleme cu tranzitul? Înainte de a vă cumpăra din farmacie pastile sau diferite siropuri, pentru a regla situația, puteți recurge la alte metode. De exemplu, anumite alimente au, în mod natural, un efect laxativ. Astfel, dacă forma manifestată nu este severă, unele alimente vă pot veni în ajutor pentru a echilibra tranzitul intestinal.

Nutriționistul Aurelia Manole spune că mărul este cunoscut pentru beneficiile pe care le aduce sănătății. Astfel, conținutul său ridicat de pectină este bun pentru sănătatea intestinală și nu numai. În cazul portocalei, beneficiile sale în combaterea constipației sunt datorate naringeninei, care, conform anumitor studii, poate funcționa ca un laxativ.

Desigur, prunele continuă să fie pe lista alimentelor recomandate pentru ameliorarea constipației, datorită proprietăților laxative. La fel este și cafeaua, considerată un laxativ excelent, datorită acidului clorogenic, un compus natural, care dă gustul amar al cafelei. În același timp, acesta este un stimulent al musculaturii netede a tubului digestiv, îmbunătățind digestia și tranzitul intestinal încetinit.

Pe lista alimentelor benefice în astfel de situații se află și laptele bătut, iaurtul, chefirul. Toate aceste produse lactate fermentate sunt bogate în probiotice, adică bacterii bune pentru sănătatea sistemului digestiv. Apoi, fasolea neagră este bogată în antioxidanți și conține cantități mari de magneziu și potasiu, minerale care ajută semnificativ o digestie bună. Când mai faceți piața, includeți neapărat pe listă și migdalele, care sunt bogate în fibre, proteine, grăsimi sănătoase și magneziu, un mineral care stimulează digestia, anulează aciditatea stomacului și stimulează tranzitul intestinal.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9686 secunde