Produs de post dăunător pentru sănătate. Iată ce conține de fapt MARGARINA
Articole recomandate
Medic: "Modul în care ne raportăm la mâncare este o oglindă a relaţiei pe care o avem cu noi"
13 Aprilie 2024
Transplant hepatic pentru mama a patru copii: "Pacienta nu ştia că are probleme medicale..."
01 Aprilie 2024
Margarina poate părea produsul ideal de consumat în perioada postului, însă aceasta conține numeroase substanțe periculoase și aditivi. Margarina reprezintă un amestec de grăsimi asemănătoare cu cele din alimentele prăjite mult timp, greu de transformat de către organism în energie.
Printre E-urile conținute de margarină se numără:
E100 - curcumina - colorant sintetic, poate duce la scăderea glicemiei;
E160b - colorant sintetic obținut din organisme modificate genetic;
E202 - sorbat de potasiu, conservant sintetic, poate provoca tulburări digestive grave;
E476 - emulgator sintetic - are un efect toxic moderat și poate provoca alergii.
Un alt factor foarte important la alegerea produselor este conținutul de sare, având în vedere că 100 de grame de margarină pot conține până la 1/6 din doza zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății. Mai mult, dacă luăm în calcul că 70% din cantitatea de sare pe care o consumăm zilnic provine din alimente procesate, ar trebui să fim atenți ca acestea să conțină cât mai puțină sare posibil, potrivit Infocons.
Verificați înainte de achiziționarea produselor tip margarină: termenul de valabilitate;
ingredientele de pe eticheta produselor (menționate în ordine descrescătoare, după proporția fiecărui ingredient); aditivii alimentari (E-urile) menționați pe eticheta produsului.
Un alt factor important este conținutul de grăsime, care poate ajunge până la 70% din produs. Grăsimile sintetice tip margarină nu pot fi arse de către organismul uman.
Îngrijorător este faptul că peste jumătate dintre produsele de tip margarină conțin minim cinci E-uri.
Deși procedeul de obținere a margarinei a fost modificat, ea rămâne un aliment nesănătos, din cauza transformărilor prin care trec substanțele din compoziția ei în laborator.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Luni, 18 Aprilie 2016
Marţi, 15 Martie 2016
Vineri, 27 Noiembrie 2015
Sâmbătă, 21 Noiembrie 2015
Joi, 23 Februarie 2017
Sâmbătă, 24 Decembrie 2016
Sâmbătă, 25 Iunie 2016
Sâmbătă, 05 Martie 2016
Sâmbătă, 14 Noiembrie 2015