Produsele de curățenie cu clor, nocive pentru bebeluși

458
Cercetătorii de la Universitatea din Bristol avertizează asupra folosirii produse de curățenie pe bază de clor, în timpul sarcinii. Acestea pot avea repercusiuni grave asupra fătului, inducând serioase probleme respiratorii încă de la naștere.
Un studiu recent, efectuat de oamenii de știință pe un eșantion de 14.000 de copii din peste 7.000 de familii, a raportat o legătură strânsă între expunerea prenatală și problemele respiratorii.
Potrivit paginamedicala.ro, copiii supuși la diferite substanțe sunt de două ori mai predispuși la afecțiuni respiratorii care pot degenera în astm. A fost luată în considerare o gamă largă de produse folosite în cadrul gospodăriei, precum substanțe de curățat, înălbitori, spray-uri, odorizante, vopsea sau var și insecticide. S-a constatat că uzul frecvent și în cantități ridicate a unuia sau mai multora dintre aceste produse afectează fătul, iar persistența folosirii lor și după nașterea micuțului crește riscul apariției acestor probleme respiratorii.
"Produsele de curățat sunt destul de greu de suportat de copiii mici și foarte mici. Una dintre cele mai nocive substanțe conținute de aceste produse este hipocloritul de sodiu, care are un efect iritant atât la nivel respirator, cât și la nivel cutanat. Cei mici pot fi afectați de vapori chiar într-o scurtă perioadă de expunere, de aceea este esențial să acordăm o atenție sporită produselor pe care le alegem în timpul sarcinii și după nașterea copiilor", a precizat dr. Ana Culcer, șeful Secției de Neonatologie de la Spitalul Universitar de Urgență (Municipal) București.
Un alt studiu efectuat de membrii Centrului American pentru Controlul Bolilor a scos la iveală faptul că un copil întâlnește numai în casă peste 330.000 de bacterii pe centimetrul pătrat în fiecare zi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 25 August 2010
Stire din Sănătate : Curentul nu ne îmbolnăvește
Sâmbătă, 21 August 2010
Stire din Sănătate : Simptome comune ale bolilor de inimă
Pagina a fost generata in 1.7162 secunde