Puful de la plopi, coșmarul alergicilor la sfârșitul primăverii

3448
3
An de an, în ultima lună a primăverii sunteți nevoiți să suportați puful de la plopi, care vă dă mari bătăi de cap, vă intră în nas, în păr, se lipește de haine, este peste tot, motiv pentru care strănutați, vă scărpinați sau lăcrimați. Simptomele sunt un semnal de alarmă că sunteți alergici la puful de plop, de aceea trebuie să cereți sfatul specialistului.
Cel mai sâcâitor alergen în această perioadă este puful plopilor, care își face simțită prezența peste tot. Dacă mergeți pe stradă, aveți impresia mereu că aveți ceva pe căile nazale și vă scărpinați încontinuu. Specialiștii spun că persoanele care au alergie la puful de la plopi prezintă simptome precum: tuse, lăcrimare, strănut, secreție nazală apoasă.
Alergeni pot fi puful de la plopi, polenul, frunzele, mucegaiul care se formează în frunzele din copaci toamna, unele alimente sau medicamente, praful, părul de la animale. "Primăvara, cauzele alergiilor mai pot fi, pe lângă puful de la plopi, copacii, florile și semințele care înfloresc târziu", a declarat dr. Marian Fâșie, medic pediatru în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Doze mici de alergen pentru obișnuirea organismului
Cei care acuză cel mai mult că sunt deranjați de puful de plopi sunt copiii, care se scarpină încon-tinuu la năsuc. Potrivit specialistului, "sensibilitatea acută a organismului față de anumiți alergeni, cum este puful de plopi, declanșează simptomele binecunoscute, care se pot complica dacă nu sunt tratate". "Alergenele mai pot pătrunde în organism concomitent cu hrana, cu aerul inspirat, prin contactul cu substanța alergenă", a adăugat dr. Marian Fâșie.
În farmacii există medicamente antihistaminice cu rolul de a bloca substanțele pe care le produce corpul în caz de alergie. Un alt tratament pe care puteți să-l urmați dacă vă deranjează puful de la plopi este injecția cu cortizon. Nu trebuie trecute cu vederea nici sprayurile nazale decongenstionante sau metodele tradiționale chinezești de acupunctură.
Contra alergenilor, fitoterapia recomandă infuzia de trei frați pătați sau de narcise galbene.
Specialiștii vă avertizează că dacă doriți să tratați alergia de primăvară trebuie să urmați un tratament de lungă durată. El se începe, de regulă, cu cel puțin jumătate de lună înainte de apariția pufului de la copaci și se continuă pe o perioadă de aproximativ trei luni, fără întrerupere. Durata mare a tratamentului împotriva alergenilor se explică prin faptul că organismul trebuie obișnuit progresiv cu doze slabe din alergen, astfel încât să fie normalizată reacția.

Comentează știrea

moisin laura
24 aprilie 2012
alergie de primavara

buna ziua ma numesc laura,am un baiat in varsta de 6 anisori si de un an si jumatate facem tratament pentru alergia de primavara din pacate cu sirop de ketof.a fost diagnosticat cu rinita alergica dar sunt foarte multumita de tratamentul dat la copil.sfatul meu e sa nu va lasati copii sa sufere facetile un tratament daca e nevoie ptr ca se poate trata foarte usor.va multumesc ptr intelegere.o zi buna tuturor.

ana
26 aprilie 2012
alergiile si bronsita asmatiforma

Buna ziua, baietelul meu de 2ani si 3 luni,s-a nascut cu IGe-ul marit. are tuse asmatica. L-am avut pe tratament ,ventolin,flixotide, picaturi cu alergeni,si in ultimele 6 luni Astmastan.Dupa toate controalele,toti doctorii la care am fost nu au gasit o formula care sa dea rezultate bune pe termen lung. spun asta pt ca 2 sapt din luna el tuseste non-stop zi si noapte. Acum mi-e groaza de puful plopilor. Puteti sa-mi dati un sfat? Va multumesc.

Catalin
25 mai 2016
alergie

buna seara , in fiecare an in aceasta perioada tusesc = stranut si respir f.greu (noptile sunt un calvar ) . puteti sa-mi dati un sfat .va multumesc

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8619 secunde