"Putem oricând să declanșăm o grevă generală!"

96

Articole de la același autor

În contextul în care peste 10.000 de medici au pichetat ministerul Sănătății pentru a cere schimbarea sistemului sanitar, reprezentanții Coaliției Profesioniștilor din Sistemul de Sănătate susțin că au strâns mii de semnături prin care pot declanșa în orice moment greva generală.

"A fost necesar să pichetăm Ministerul Sănătății și Ministerul Fi-nanțelor, să facem grevă japoneză și să ieșim la Marșul Tăcerii în număr de peste 10.000 de profesioniști din sănătate, pentru ca Guver-nul să admită în sfârșit cel puțin declarativ că Sănătatea este prioritate națională.

Coaliția Profesioniștilor din Sistemul de Sănătate este deschisă spre negocieri, care dacă vor fi purtate cu bună credință vor găsi soluții la toate problemele. În același timp ne pregătim de grevă dacă negocierile vor eșua.

Vă informăm că până în prezent s-au strâns 70.000 de semnături cu care putem oricând declanșa greva generală.

Cererile Coaliției Profesioniștilor din Sistemul de Sănătate sunt: minimum 6% din PIB, dublarea salariilor medicilor rezidenți, o legislație care să garanteze independența profesională a celor care lucrează în sistemul public și privat, creșterea salariilor, apărarea demnității și renunțarea la denigrarea profesio-niștilor de către autorități, organizarea unităților medicale cu paturi în sistem public astfel încât să fie asigurate servicii prompte și de calitate pentru pacienți, precum și consultarea reală a Coaliției profesioniștilor din sistemul de sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcționarea sistemului de sănătate", se arată într-un comunicat al coaliției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4548 secunde