Puțin pesimism nu strică atunci când vreți să slăbiți

322
Puțin pesimism nu strică atunci când vreți să slăbiți - 578d9dd532e0be0cdd050b5bec4967a1.jpg

Articole recomandate

Cercetătorii japonezi de la Universitatea Doshisha arată, într-un studiu publicat în Biopsy-chosocial Medicine, că excesul de optimism nu este întotdeauna un factor benefic asupra sănătății, în special în ceea ce privește persoanele obeze.
Oamenii de știință niponi au studiat profilul psihologic al 101 persoane obeze, care doreau să slăbească și au recurs, timp de șase luni, la ajutorul unui grup de nutriționiști. Potrivit cercetătorilor, rezultatele cele mai evidente le-au avut pacienții care aveau îndoieli, dar și-au învins propriile slăbiciuni pe parcursul celor șase luni. Persoanele mult prea optimiste și cele egoiste nu s-au putut mândri cu rezultate notabile, la finalul programului cântărind aproape la fel ca la început.
Descoperirea sprijină studiile anterioare conform cărora emoțiile negative au un efect benefic în timpul dietelor. Motivul, spun experții, este că persoanele pesimiste, preocupate mereu de propriile defecte, sunt mai conștiincioase și mai motivate să scape de problemele cu care se confruntă. O doză, fie și minimă, de optimism este necesară pentru păstrarea sănătății mintale și a unui stil de viață sănătos.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6163 secunde