Radioterapie gratuită, la Constanța

1104
Radioterapie gratuită, la Constanța - radioterapie-1544083121.jpg

Articole de la același autor

Pacienții bolnavi de cancer din județul Constanța și din județele limitrofe pot face radioterapie gratuit în Centrul de radioterapie MedEuropa din Constanța. Casa Națională de Asigurări de Sănătate a alocat clinicii MedEuropa fondurile necesare pentru decontarea de servicii de radioterapie prin Programul Național de Oncologie – Subprogramul de Radioterapie, realizat în regim de spitalizare de zi. Fondurile alocate sunt suficiente pentru tratarea pacienților până la finalul anului în curs.


De la deschidere, din luna iunie 2018, centrul de radioterapie MedEuropa a tratat gratuit, din fonduri proprii, 178 de pacienți, ceea ce înseamnă peste 4.500 de sedințe de radioterapie, cu o valoare de aproape 3 milioane de lei. Începând cu 24 septembrie, pacienții au putut beneficia de serviciile de radioterapie doar contra cost. Din totalul celor care s-au adresat clinicii, doar 1% au dispus de resurse financiare pentru plata tratamentului. În prezent, pe lista de așteptare a clinicii din Constanța sunt peste 100 de persoane.


În România, se înregistrează un deficit major de facilități de radioterapie. În zona Dobrogei, centrul de radioterapie de la Galați este închis temporar, iar cel de la Spitalul Județean de Urgență Constanța nu mai funcționează de la începutul anului 2016. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8737 secunde