Rata de incidenţă a tuberculozei în România, în scădere

510
Rata de incidenţă a tuberculozei în România, în scădere - tuberculoza-1648390995.jpg

Articole de la același autor

Rata de incidenţă a tuberculozei în România este în scădere, a declarat, într-o conferinţă de presă, managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, care a menţionat că numărul persoanelor fără adăpost care fac această boală este de 12 ori mai mare decât în cazul populaţiei generale.

„La persoanele fără adăpost, incidenţa depistată a fost de 494,43 de cazuri la 100.000 de locuitori. Suntem puţin sub 40 la incidenţa naţională în anul 2021. De 12 ori mai mare incidenţa la persoanele fără adăpost.

La persoanele din penitenciare, incidenţa este similară cu cea depistată de programul naţional în anul 2021. Sper ca acest program de screening să continue până în anul 2030. Sunt fonduri destinate pentru a continua acest proiect, iar rezultatele pe care le avem susţin cu tărie această direcţie. România a mai făcut un pas în anul 2021, pentru că am ajuns cu o rată de incidenţă care este în scădere”, a explicat Beatrice Mahler.

Anul trecut, în cadrul programului de screening pentru tuberculoză derulat de Institutul „Marius Nasta”, au fost testate 42.000 de persoane.

Aproape 20% dintre persoanele care au efectuat radiografii la caravane au avut probleme care au necesitat un consult. De asemenea, prin reţeaua naţională, a început să se facă diagnosticul tuberculozei latente prin dozarea quantiferonului. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3013 secunde