Rău cu sare, rău fără sare

392
Rău cu sare, dar mai rău fără sare. La această concluzie au ajuns cercetătorii britanici care spun că ne crește colesterolul dacă reducem sarea după ce am obișnuit să mâncăm sărat ani la rând.

Practic, crește nivelul unor substanțe nocive pentru inimă.

National Health Service susține că o dietă bogată în sodiu poate provoca tensiune arterială ridicată, iar guvernul britanic a apelat la o campanie pe termen lung pentru a sublinia riscurile pentru sănătate.

Însă, cercetători de la Universitatea din Copenhaga au venit cu o nouă ipoteză, potrivit căreia reducerea consumului de sare poate favoriza decesul unor pacienți cu probleme cardiace.

O evaluare a 67 de studii precedente ce au avut în vedere peste 40.000 de persoane a scos la iveală faptul că un aport redus de sare la dieta zilnică a provocat o creștere 2,5 procente a nivelului colesterolului și o creștere de 7 la sută a nivelului de grăsime corporală ce poate cauza cheaguri de sânge.

De asemenea, s-a constatat că modificarea dietei a făcut ca ficatul să elibereze o cantitate mai mare de renină și de aldosteron, asociate cu o tensiune arterială ridicată. "O creștere a colesterolului ar spori riscul unui deces cardiovascular", a subliniat cercetătorul-șef, doctorul Niels Graudal. El a recomandat ca, în loc ca oamenii să reducă sarea, să renunțe la fumat, să reducă consumul de băuturi alcoolice și să slăbească. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Bugetul pentru Sănătate, mai mare cu 13%
Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Usturoiul scade tensiunea arterială
Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Ne pândește boala somnului
Pagina a fost generata in 1.8411 secunde