Recomandările medicilor pentru prevenirea gripei

212
1
Recomandările medicilor pentru prevenirea gripei - recomandarilemedicilor-1413902057.jpg

Articole de la același autor

Gripa este o infecție respiratorie transmisibilă (contagioasă), cauzată de virusul gripal. Nu toți cei care s-au infectat cu virusul gripal se îmbolnăvesc, însă cei care au forme clinice de boală prezintă simptomele comune: febră, tuse, dureri în gât, dureri musculare și articulare, dureri de cap, stare de rău, oboseală.

Simptomele infecției cu virusul gripei seamănă cu alte infecții virale respiratorii. Gripa este mai severă decât răceala, care este produsă de alte virusuri respiratorii și nu de virusul gripal.

"Plaja de severitate a infecției și bolii este foarte largă, de la lipsa totală a simptomelor (cazurile asimptomatice) la o simptomatologie minoră sau la forme severe precum pneumonia, insuficiența cardio-respiratorie ori encefalita gripală.

Bolile cronice pre-existente ale aparatului respirator și cardiovascular se pot decompensa și pot amenința viața pacientului.

Îmbolnăvirile severe și complicațiile apar mai frecvent în anumite grupuri la risc: acestea includ persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cei cu afecțiuni medicale cronice precum diabetul, deficitul imunitar, afecțiunile cronice respiratorii, afecțiunile cronice cardiovasculare, obezitatea. De asemenea, există un risc crescut pentru copiii la vârstele fragede și pentru femeile gravide.

Ocazional pot apare forme severe de gripă la persoane sănătoase care nu fac parte din aceste grupe la risc.

Măsurile recomandate pentru persoanele sănătoase, pentru reducerea riscului de a dobândi sau de transmitere mai departe gripa, țin atât de dezinfectarea obiectelor cu care un bolnav a intrat în contact, cât și de vaccinarea antigripală gratuită, oferită pacienților prin medicii de familie", a precizat dr. Loti Popescu, coordonatorul programelor de sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Constanța. 

Comentează știrea

iulia
22 octombrie 2014
locuri sigure

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 22 Octombrie 2014
Stire din Sănătate : Când este necesară colonoscopia
Marţi, 21 Octombrie 2014
Stire din Sănătate : Măsuri de prevenire a gripei
Pagina a fost generata in 1.8197 secunde