Concurs Recomandările medicilor pentru zilele caniculare

382
Recomandările medicilor pentru zilele caniculare - 2f37ce1ace06a770fab4452db0fe5c5f.jpg

Articole de la același autor

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizare meteorologică pentru temperaturi ridicate inclusiv pentru astăzi. Drept pentru care, cadrele medicale vă sfătuiesc să luați o serie de măsuri pentru a evita apariția problemelor de sănătate.
Organismul are nevoie de cât mai multe lichide, mai ales în aceste zile, când ar trebui să beți peste 2 litri zilnic. Consumați ceaiuri fără zahăr sau cu lămâie, cât se poate de calde sau apă plată, alternativ cu apă minerală. Evitați în schimb cafeaua și orice alte produse care conțin cafeină, băuturile acidulate, băuturile alcoolice, tutunul și abuzul de medicamente.
Consumați cât mai puține alimente bogate în proteine (precum carnea) și cât mai multe fructe și legume care să vă ajute la hidratare (pepeni, roșii, castraveți, piersici). Lichidele, fructele și legumele vă vor ajuta să rezistați în fața căldurii.
Nu ieșiți în oraș la orele prânzului, iar dacă o faceți, purtați ochelari de soare, o pălărie sau o umbrelă. Este bine, de asemenea, să aveți la voi o sticlă de ceai neîndulcit.
Bolnavii de inimă, cei care suferă de astm bronșic sau cei cu tulburări ale tiroidei, copiii și bătrânii trebuie să stea neapărat în camere ventilate sau prevăzute cu aparate de aer condiționat. În timpul zilei, nu lăsați geamurile larg deschise, ci acoperiți-le cu draperii și jaluzele.

Serviciul Județean de Ambulanță Constanța a primit, ieri, în jur de 350 de solicitări, pentru a asista persoanele care s-au simțit rău din cauza căldurii și pe cele care suferă cu inima.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 03 August 2010
Stire din Sănătate : Remedii la domiciliu pentru acnee
Pagina a fost generata in 4.7738 secunde