Reconstrucția mamară, necesară după îndepărtarea unuia sau a ambilor sâni

203
Reconstrucția mamară, necesară după îndepărtarea unuia sau a ambilor sâni - reconstructie2-1637783299.jpg

Articole de la același autor

La ora actuală, practica reconstrucţiei mamare este o decizie din ce în ce mai des întâlnită în rândul bolnavilor oncologici. În principiu, aceasta este o procedură care restabileşte un aspect relativ normal al acestora, constând într-o intervenţie chirurgicală pe care medicii o efectuează, în funcţie de circumstanţele fiecărei femei şi de problema de sănătate care stă la baza acestora. De obicei, reconstrucţia sânului este necesară după o mastectomie efectuată pentru tratamentul cancerului. Această mastectomie este o operaţie care constă în îndepărtarea unuia sau a ambilor sâni pentru a trata sau preveni cancerul mamar.

Din păcate, cancerul de sân este unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer la femei. În plus, sânii au o importanţă remarcabilă în încrederea şi stima de sine a unei persoane. Tocmai de aceea, reconstrucţia sânilor este o procedură pe care medicii o efectuează adesea după o mastectomie.

Conform Societăţii de Chirurgie Plastică Estetică şi Reconstructivă, reconstrucția îmbunătăţeşte imaginea de sine şi facilitează stabilitatea emoţională a femeii care a trebuit să se confrunte cu o mastectomie. În plus, permite ca atitudinea faţă de boală să fie pozitivă. Scopul operației este de a restabili aspectul natural al sânului. Ideea este de a umple golul sau de a corecta deformarea rămasă după mastectomie. De asemenea, se intenţionează ca ambii sâni să fie cât mai asemănători. În cele mai multe cazuri, mamelonul şi areola sunt recreate pentru a îmbunătăţi rezultatul. Datorită progreselor în medicină, există tot mai multe modalităţi de a face acest lucru. De exemplu, în multe ţări, cum ar fi Spania, reconstrucţia face parte din tratamentul cancerului de sân. De îndată ce diagnosticul este pus, se pune la cale strategia de tratament. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5225 secunde