Regulile malpraxisului, schimbate în favoarea medicilor

81
Regulile malpraxisului, schimbate în favoarea medicilor - medic-1369000651.jpg
Noul proiect de lege al Ministerului Sănătății schimbă radical regulile legii malpraxisului. Astfel, de la 1 august, medicii vor fi obligați să încheie asigurări medicale conform cărora, înainte de a ajunge în instanță pentru un astfel de proces, vor fi obligați să treacă mai întâi pe la un mediator, unde va fi prezent și pacientul afectat de eroarea medicală. 

În momentul de față, doar medicii care lucrează la instituții care încheie contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate au polițe de asigurare pentru malpraxis.

Din păcate, polițele lor de malpraxis sunt în general la minimum și se referă doar la daunele materiale care sunt mult reduse în comparație cu cele morale. De exemplu, pentru asistenți poate să fie și câțiva euro pe an.

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Raed Arafat, a atras atenția, într-o intervenție video în cadrul unei conferințe privind medierea în cazurile de malpraxis medical, asupra problemei medicilor neasigurați.

"Problema majoră a fost și este faptul că medicii nu se asigură, iar pacienții care au probleme din cauza unui malpraxis nu pot să obțină ce trebuie să obțină de la asigurări, acesta este motivul pentru care trebuie să modificăm modul de lucru. În al doilea rând, este birocrația foarte grea. De multe ori, cazurile ajungeau direct în instanță și atunci dura, populația era foarte nemulțumită", a declarat subsecretarul de stat.

De asemenea, reprezentanții Ministerul Sănătății se gândesc la elaborarea unui Ordin comun cu alte ministere, precum Ministerul Justiției, prin care să se plafoneze daunele morale care trebuie plătite de medici sau de instituțiile spitalicești în cazurile de malpraxis. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0438 secunde