Remedii din floarea-soarelui

479
Sensibilitate la gripă și la alte boli infecțioase - se administrează tinctură de petale de floarea-soarelui, câte o linguriță de trei – patru ori pe zi, în cure de minim trei săptămâni.
Faringita, amigdalita, bronșita cronică - se face tratamentul cu tinctură de petale de floarea-soarelui. În plus, se face gargară cu același preparat: trei linguri diluate în jumătate de pahar de apă.
Adjuvant în tuberculoza pulmonară - se amestecă o lingură de miere cu patru linguri din vinul de frunze și tulpini. Se administrează trei-patru doze pe zi, pe stomacul gol, în cure de minimum două luni. Are efecte de reducere a febrei și a congestiei la nivel pulmonar.
Febră - se iau trei – patru linguri de vin obținut din frunze și tulpini de floarea-soarelui. Zilnic se pot administra până la 6 asemenea doze, la interval de două ore.
Indigestie, dureri de stomac - se administrează câte o jumătate de linguriță de pulbere de rădăcină de floarea-soarelui din patru în patru ore. După ce se ține puțin în gură, planta se înghite cu o jumătate de pahar de apă călduță. Dacă în urma administrării plantei apare reflexul vomitiv, dați-i curs - este un reflex natural de curățare a tubului digestiv.
Dureri de cap produse de oboseală sau de stres - se bea o cană de ceai obținut din pălării de floarea-soarelui. Suplimentar se fac comprese cu această licoare, comprese care se aplică pe tâmple și pe creștetul capului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5763 secunde