Remedii naturiste pentru arsurile la stomac

453
Remedii naturiste pentru arsurile la stomac - 585c39030ac94772e31e017b758e2fcb.jpg
Boală frecventă în rândul gravidelor și celor care depășesc vârsta de 40 de ani, refluxul gastro-esofagian se produce în condițiile închiderii deficitare a sfincterului esofagian inferior. Potrivit medicilor, sfincterul reține acizii în stomac, dar dacă există o tulburare, sucul gastric ajunge în esofag. Urmările sunt: acreală în cavitatea bucală, arsuri în gât și piept - de unde și denumirea de "arsuri la stomac", care apar după luarea mesei - răgușeală, dificultăți la înghițit, tuse seacă etc.
În primul rând, atrag atenția medicii, se impune schimbarea stilului alimentar. Sunt de ajutor însă și remediile naturiste.
r Varza acră - dacă stomacul are prea mult acid, chiar și între mese, se recomandă consumul unor alimente care să-l "liniș-tească". De exemplu, puteți consuma varză acră.
r Ceaiuri din plante - pentru a vă liniști mușchii stomacului, beți o cană de ceai din mușețel, gentiană, busuioc sau ghimbir. Totuși, dacă problema persistă, se impune consultarea unui medic.
r Sucul de orz sau grâu - înlătură aciditatea. Același efect îl au merele, sucul de aloe vera, bananele.
r Ulei de măsline - luați o linguriță de ulei, păstrat la rece, de fiecare dată când revine acidul.
r Oțet de mere - diluați oțetul în apă și beți un pahar de fiecare dată când resimțiți refluxul gastro-esofagian.

Este important ce și cum mâncați
Acidul gastric își are rolul lui: ajută la dizolvarea produselor alimentare consumate, astfel că o digestie bună depinde și de prezența acestui acid în stomac. Refluxul gastro-esofagian apare când alimentele digestive "scapă" din stomac și se "întorc" în esofag.
Drept pentru care, alimentația are un rol important:
r Produsele alimentare trebuie mestecate bine, căci dacă vor fi combinate cu salivă, sistemul digestiv va funcționa mai eficient.
r Mâncați la interval de trei ore - gustările dese, de pe parcursul zilei, duc la consumarea acidului până la mesele principale, când este nevoie de el.
r Fără lichide în timpul mesei - lichidele diluează acidul necesar digestiei din stomac. Bați un pahar cu apă cu jumătate de oră - o oră înainte de masă sau după masă și doar câteva înghițituri în timp ce serviți preparatele culinare.
r Mesele bogate reprezintă o cauză a refluxului gastro-eso-fagian - prin urmare, mâncați mai puțin la o masă, eliminând prăjelile și produsele cu mult zahăr rafinat și cafeină.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 10 Iunie 2010
Stire din Sănătate : Secretele sânilor frumoși
Pagina a fost generata in 2.6678 secunde