Remedii naturiste pentru varice

642
Statul prelungit în picioare, lipsa de mișcare sau purtarea unei încălțăminte neadecvate favorizează apariția varicelor - dilatarea vaselor de sânge, astfel încât tractul venos este reliefat și vizibil prin epidermă. Boala, pe lângă aspectul inestetic, aduce dureri ale picioarelor, amorțeli, iar dacă nu este tratată pot apărea complicații precum trombozele sau embolismul pulmonar, cu risc vital pentru pacienți.
Deși tratamentul indicat pentru această afecțiune este intervenția chirurgicală, există o serie de remedii naturiste care ameliorează simptomele.
r Frunze de varză - aplicate pe varice, au acțiune decongestionantă. Se aplică două sau trei straturi de varză proaspătă, frunzele fiind ușor zdrobite, se leagă cu un tifon și se țin sub comprese toată noaptea.
r Argilă - amestecată cu apă până se obține o pastă moale, se aplică pe părțile bolnave, unde se ține trei ore. Se îndepărtează dacă apare senzația de frig sau de durere. Indicat este ca preparatul din argilă să se aplice de două ori pe săptămână
r Oțet de mere - se aplică pe zonele afectate, seara și dimineața, masându-se ușor cu palma. De asemenea, se bea și un pahar de apă în care au fost amestecate două lingurițe de oțet de mere.
r Ceapă roșie și miere - se stoarce o ceapă mărunțită și se strecoară printr-un tifon. Se amestecă 600 ml de suc de ceapă roșie cu 300 g de miere de salcâm și se păstrează la frigider. Se consumă câte 50 de g, înainte sau după mesele principale, timp de o lună. După o pauză de o lună, se repetă terapia. Preparatul este contraindicat în gastrite și ulcerele de stomac și duoden.
r Suc de lămâie - masați picioarele, în special zonele afectate, cu acest suc.
r Comprese fierbinți - aplicate pe zonele bolnave, după ce în prealabil ați masat piciorul cu ulei de măsline sau dovleac.
r Ceai de păpădie - pentru prepararea plantei poate fi folosită toată planta, până când înflorește. Se adaugă două linguri de plantă și 250 ml de apă clocotită și se lasă zece minute în clocot. Beți două cești de ceai de păpădie pe zi, după mesele principale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7335 secunde