Remediile homeopate - interzise și scoase din farmacii

1283
Remediile homeopate - interzise și scoase din farmacii - e557c8251ac0552a147af7f07bebd5c5.jpg
Remediile homeopate ar trebui interzise și scoase din farmacii, unde sunt vândute ca și medicamente. Cel puțin așa cer repre-zentanții medicilor britanici, reuniți, ieri, într-o conferință națională. Ei au votat în favoarea interzicerii alocării de fonduri de la National Health Service (Ministerul Sănătății din Marea Britanie) pentru cercetare științifică în domeniul remediilor homeopate și înlăturarea sprijinului pentru cele patru spitale homeopate din Marea Britanie. Ei susțin că medicii nu ar trebui școliți în acest domeniu, iar remediile homeopate ar trebui scoase de pe rafturile farmaciilor, unde sunt prezentate ca medicamente, și ar trebui etichetate drept placebo (n.r. placebo este un medicament sau preparat inactiv, prescris fie pentru a-i face plăcere pacientului, fie în scopuri experimentale).
Unul dintre medici a descris homeopatia ca fiind "o prostie cu picioroange", în timp ce un altul a fost de părere că pacienții s-ar simți mult mai bine și dacă ar cumpăra apă plată, decât medicamente naturiste. Totuși, unii doctori au recunoscut că pacienții lor au prezentat îmbunătățiri ale stării de sănătate în ciuda lipsei de dovezi clinice cum că homeopatia funcționează.
Propunând moțiunea respectivă, dr. Mary McCarthy a spus că medicii homeopați pretind că îi fac pe oameni să se simtă mai bine: "Multe lucruri ne fac să ne simțim mai bine - o zi însorită, mirosul mării, o îmbrățișare, terapia prin shopping la reduceri. Însă poate fi periculos pentru pacienți să renunțe la tratamentele medicamentoase convenționale". Ea a insistat că demersul lor are ca scop suspendarea subvenționării și a promovării acestui tip de medicină de către stat, însă nu îi împiedică pe homeopați să practice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5886 secunde