Maxima zilei: "Zgârcenia micșorează spiritul și îngustează inima". (D. Diderot)

Renunțați la înghețată și răcoritoare foarte reci dacă vă doare gâtul

412
Mulți se plâng vara, după ce mănâncă înghețată sau consumă răcoritoare foarte reci, cu gheață, că îi doare gâtul, că nu pot înghiți sau că au stări de febră ușoară.
Specialistul vă sfătuiește să renunțați la înghețată și răcoritoare foarte reci și să vă prezentați la medicul de familie.

Copiii sunt cei mai dornici de înghețată și adesea se plâng de durere în gât după ce consumă un astfel de deliciu. Nici cei mari nu se pot abține de la o răcoritoare rece, eventual cu câteva cuburi de gheață.
La scurt timp după consumarea răcoritoarelor, mulți se plâng de durere în gât. "Se inflamează faringele și amigdala, apare durerea în gât cu iradiere spre urechi, copilul poate face adenopatie, ușoară febră sau nu poate înghiți", ne-a explicat Elena Ligia Jacotă, medic primar ORL din Policlinica Port.

Remedii naturale pentru durerea de gât
Dacă micuțul dumneavoastră acuză simptomele de mai sus trebuie să vă prezentați cu el la medicul de familie. Nu este ceva grav, dar gâtul netratat poate declanșa alte afecțiuni grave. "Copilul trebuie dus la medicul de familie, pentru că este posibil să aibă roșu în gât sau oricare altă afecțiune", ne spune specialistul.
Fie că micuțul acuză durere sau chiar dumneavoastră, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să evitați răcoritoarele foarte reci și înghețata.
Acasă, puteți lua un paracetamol dacă durerea vă supără foarte tare, dar, imediat după, este indicat să fiți consultați de medic. Specialistul vă va prescrie tratamentul necesar.
Puteți face infuzie cu mușețel dimineața și seara și, obligatoriu, supe calde în fiecare seară. Este indicat să beți ceai de două-trei ori pe zi, la care puteți adăuga o linguriță de miere și o felie de lămâie. Puteți face ceaiuri din scorțișoară, flori de soc, cimbrișor, busuioc sau măceșe. Adăugați în 250 de mililitri de apă coada șoricelului, lăsați soluția la răcit și faceți gargară de trei ori pe zi.
Agenții antiinflamatori din ananas ajută foarte bine la vindecarea durerilor de gât.
Pentru a grăbi vindecarea, puteți să aplicați o peliculă de uleiuri vegetale în zona gâtului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.664 secunde