Reprezentanții CJAS: "Datele medicale, valabile în dosarele de sănătate"

141
Reprezentanții CJAS:

Articole de la același autor

Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate Constanța susțin că pacienții asigurați nu vor fi obligați să își declare datele medicale sau opțiunea de a dona organe în cazul morții cerebrale pe cardurile de sănătate. Acestea vor conține doar datele personale ale asiguraților și vor fi utilizate numai pentru accesarea serviciilor medicale.

"În ceea ce privește datele sau opțiunile medicale, de genul donării organelor sau a grupei de sânge, asigurații au la dispoziție dosarul electronic de sănătate, document în care vor fi înscrise istoricul medical și tratamentele sau intervențiile chirurgicale ale fiecăruia.

Ca să nu mai existe nici un dubiu, pacienții nu vor fi constrânși sub nici o formă să își declare alte date. Mai mult decât atât, pacienții au acces la acesta oricând pentru a observa opiniile medicale, diagnosticele, investigațiile efectuate și tratamentele recomandate de medici.

Singurele date la care pot avea acces medicii sunt datele din sumarul pentru situații de urgență, date medicale vitale, folosite în cazul în care asiguratul ajunge la spital", a precizat Dragoș Poteleanu, președintele CJAS Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 16 Ianuarie 2015
Stire din Sănătate : O nouă metodă de albire a dinților
Pagina a fost generata in 1.5442 secunde