Concurs Revigorarea dată de cafea este doar o iluzie

296

Articole recomandate

Persoanele care consumă în mod uzual cafea devin imune la efectele ei, iar senzația de revigorare pe care o resimt după o ceașcă cu res-pectiva licoare este de fapt reducerea efectelor "sevrajului" - susțin cercetătorii de la Universitatea Bristol, din Marea Britanie, într-un studiu publicat în revista Neuropsychopharmacology.
Experții au testat efectele cafelei și ale unei băuturi similare, dar fără cafeină, pe 379 de voluntari. "Studiul nostru arată foarte clar că nu avem niciun avantaj în urma consumului de cafea. Cu toate că simțim că ne trezește, cafeina nu face decât să ne readucă la normal", a explicat Peter Rogers, unul dintre coordo-natorii studiului.
Un studiu realizat în 2003 în România arăta că 91% din populația urbană consuma cafea. Cei mai mulți consumatori au între 25 și 45 de ani, în vreme ce adolescenții spun că gustul și aroma licorii sunt neplăcute.
Excesul de cafea (ceea ce înseamnă peste 400 de mg de cafeină pe zi) are consecințe nefaste asupra organismului. "Ingerarea excesivă a cafelei poate duce la intoxicație, care se manifestă prin iritabilitate, anxietate, insomnie, cefalee, tulbu-rări de ritm cardiac, inapetență", a afirmat dr. Corina Aurelia Zugravu, lector universitar la Universitatea de Medicină Farmaceutică "Carol Davila".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9341 secunde