Revigorează-ți ficatul cu suc de dovleac

1040
Originar din America de Sud, dovleacul (sau bostanul) este o plantă erbacee anuală cultivată pentru fructul, florile și semințele sale. 


Semințele de dovleac, consumate prăjite și sărate, reprezintă un dușman al curelor de slăbire, având multe calorii. Cu toate acestea, consumul moderat de miez aduce beneficii majore stării de sănătate. De exemplu, 100 de grame de dovleac au doar 30 de calorii. Datorită antioxidanților pe care îi conține, dovleacul scade riscul de cancer de plămâni. Miezul conține betacaroten, riboflavină, vitaminele C, E, săruri minerale, calciu și fibre și ajută la tratarea rănilor, eczemelor, arsurilor, dar și acneei. Semințele conțin și ele o mare cantitate de magneziu, fier, cupru, zinc, fosfor, siliciu, calciu. 
Datorită conținutului ridicat de vitamina A, dovleacul are o puternică proprietate de detoxifiere, sarcină care, în sens contrar, ar fi revenit ficatului.  


Potrivit revistei "Sănătatea de azi", o cură de 100 ml de suc de dovleac amestecat cu ceai de afine, consumat la o jumătate de oră după fiecare masă principală a zilei, este remediul de bază pentru un ficat odihnit și sănătos. Acest tratament naturist te ajută să calmezi și hiperaciditatea gastrică. (A.R.)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 28 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Cum ieșiți rapid din starea de depresie
Joi, 27 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Alege o dietă sănătoasă
Pagina a fost generata in 1.8607 secunde